måndag 19 januari 2009

Vättern

Summering av helgens fiske i Vättern.
Fredagen bjöd på lugna vindar och hyfsat fiske. Vi stack hemifrån vid 6-tiden och landade i Hästholmen vid 08.30. Där gjorde vi oss hemmastadda i stugorna omedelbart för att så fort som möjligt kunna starta upp vårt fiske. Vi hade i alla spöna vid 10- tiden det var bra gjort.
Vi körde på till ca 11,30 då fångade vi dagens första fisk, en öring på ca 52 cm. Därefter tog det ca 2 timmer till innan nästa napp. Då fick vi ett dubbelhugg med lax samt röding. Båda för små.
Hittills hade alla nappat på riggen mellan 5-12 meter. Vi körde på ytterligare ca 1 timme innan det var dax igen. Denna gång bärgades en lax som också tog på rigg och underligt nog också var för liten. Vi körde på till 16,30 då tog vi upp och som vanligt när det händer saker i vattnet nappade ytterligare en för liten fisk i form av en röding. Det blev totalt 5 fiskar i båten samt två tappade under fredagen.
På lördagen körde vi KWS King Winter Salmon det var lite blåsigare men inte mycket vågor då vinden kom in sydostligt. 46 båtlag var med och tävlade. Vi hade ytterligare en hyfsad dag dock utan någon riktigt fin fisk. Under dagen bärgade vi 6 fiskar 1 godkänd lax på 63 cm en på 58 cm samt 3 mindre. Vi tog även en röding på 55 cm som vi återutsatte. Tävlingens största lax vägde 4010 gr, herregud vad har hänt med Vättern. Förra året togs minst 3 st laxar på över 10 kg upp vid denna tävling. Vi valde att inte väga in vår lilla lax utan vi körde på nån timme till dock utan resultat. Informationen att alla båtlag oavsett fångst skulle vara i land före 16,00 hade inte riktigt gått fram så det blev kanske lite onödigt mycket strul med detta. Man lär sig så länge man lever.
På söndagen körde vi i ca 4 timmar, vi hade ett riktigt fint napp på planern men fiskrackaren slet loss kroken från Bullarnspecial.
Nu lär Vättern få vänta på oss ett bra tag för fisken behöver växa till sig ordentligt här.
Vänern nästa.
Beten som fungerade bäst:
Skene skeden 4" 5 laxar, 1 öring samt 2 rödingar
Bullarnspecial 1 lax
Apex 1,5 " färg 189 1 öring
Anchovy special guldcrome 1 lax
Totalt 7 laxar 2 öringar samt 2 rödingar.
Tack till team Huggkroken,team Gasten, team Teti, samt till team Vilse med gästgast Hasse från Abu för en riktigt trevlig helg med många goda skratt. ETT SPECIELLT TACK TILL Team Gesse för ett mycket trevligt bemötande i hamnen och god päroncognac.
Skitfiske på er.

Inga kommentarer: