torsdag 10 november 2011

Simrishamn

Det var såna här vi letade efter!!!!!!!

Äntligen kommer summeringen från helgens Simrisfiske.
Vi trailade ner i Torsdags kväll och tog in på Bengtssons loge, vilket kanonställe!!!
När vi kom ner blev vi väl mottagna av Patrik Mr PM Fishing samt Baronen som jag tror att alla Trollare i Sveriges avlånga land känner till.
De bjöd på en vätska som välkomstdrink som hade allt mer att önska. Det hette Bisongrass... passa er för det.
På fredagen startade vi vid Långagrund då vi visste att stället höll mycket och grov fisk. Vi körde runt i området hela dagen och vi hade 5 kontakter, ett utras och släpp i ordets rätta bemärkelse. Vilket HUGG!!och 4 som vi drillade. Vi tappade en 7-8 meter bakom båten och fick upp en. Den vägde ca 9 kg.
På Lördagen startade vi vid 57:an och gick österut. Vi följde djukanterna bort mot Synner. Lite norr om Synner möter vi Johan Abel, precis när vi möter honom får båda båtarna hugg.
Jag drillar denna gång in en 7-8 kg lax. Vi vänder om och tar en 55 cm av bara farten. Johan fick en 6:a. Därefter dör fisket av helt för oss. Vi kämpar på hela dagen men inget mer händer. PM och Baronen som har fått med sig Kennet Magnusson som skulle varit Gast hos Team Gasten men som hade problem med båten fiskade otroligt bra denna dag, de låg lite längre norrut än vad vi gjorde. Dom hade 4 fiskar med sig iland alla över 9,5 kg med en topp på runt 12 kilo. Vilken kanondag för dom och speciellt för Kennet som gjorde sin andra tur ner till Simrishamn.
På söndagen hade vi beslutat oss för att gå till Ruski där PM och Baronen hade fiskat på Lördagen men fisken var inte hemma idag... tyvärr!!
Vi kryssade runt på Ruski i några timmar sedan gick vi mot 34:an och vidare mot
44:an. På djupkanten mittemellan punkterna gick vi på dagens första hugg. Djuprigg styrbordssida på 25 meter. Bete: äggaskeden helt i guld. Den går loss direkt.
Vi vänder om, på punkten hugger det igen på samma skad och samma djup vi drillar denna i 30 sek sedan tappar vi fisken. Upp med spöna på med lite större krok ner med alltihop igen kör över punkten igen...och hugg. Samma sked samma djup upp kommer en för liten lax. Vi kör över punkten ytterligare några gånger med totalt 5 påslag men ingen vill sitta kvar. Nu beslutar vi oss för att styra ner mot 11:an där vi hör på vhfen att det kommer upp massa fin fisk, men det ville sig inte för där nere heller.
Vi avbryter dagen och styr in mot Simrishamn. Skaffa AIS det är ett fruktansvärt bra hjälpmedel. Summasummarum för helgen blev 12 kontakter 2 fina fiskar med hem.
Vill passa på att tacka alla som var med och gjorde denna helgen oerhört lyckad.
Speciellt tack till Team Fotskäl samt PM & Baronen som tog med sig extra gastar när dom hade problem med sin båt. TÄNK PÅ ATT SÄKERHETEN GÅR ALLTID FÖRST!!! Bra beslut Jimmy att låta båten stå på land. Vill även tacka PELLE Texas för att han var med och förgyllde vår helg. Helgens största fisk tog Bernt i Team Fotskäl med en bjässe på 12,5 kg. Stort GRATTIS grabbar. Bilden visar Team Vilses fina lax på 22,75 kg.
Jonas

Inga kommentarer: