måndag 29 april 2013

TMB







Vi ångar på 12 kg +++
C&R naturligtvis...

söndag 28 april 2013

TMB




Nytt PB och båtrekord idag.
Laxen vägde 16100 gr. C&R naturligtvis. Fy fan vad jag har kämpat för den.

TMB





Nu är vi nere och laddar inför TMB.

tisdag 23 april 2013

Bieberfans




Sitter på Tgi Friday's i Stockholm med 2 Bieberfans. Observera att jag INTE ska med på konserten. Hoppas att det blir kanon för tjejerna. Jag inväntar resan till TMB på söndag eller måndag.
Skitfiske på er...

tisdag 9 april 2013

Trollingfiske




Förslaget är ganska genomtänkt ändå. Det absolut viktigaste i södra Östersjön är ju att få bort alla drivlinor och enligt detta förslag skall det förbjudas 1/1 2013, så har det inte blivit. Iallafall inte på den Danska sidan. För mig är det en gåta att inte alla länder runt Östersjön har samma regler. Sista ordet är inte sagt i detta ärende än.
Skitfiske på er och var rädda om vildlaxen.

onsdag 3 april 2013

Bornholm










Bornholmsturen med Per, Lasse, Bernt och Thorén blev en total succé. Vi började med att bränna 2 fiskar på tisdagen som hade några fruktansvärda utras. Sedan gick det några timmar innan nåt hände. När vi hade kryssat oss fram och tillbaka mellan gamla hotspots fick sedan 2 fiskar i ganska snabb följd. Vi hittade ytterligare lite varmare vatten längre norrut, när vi hade kört där en stund gick vi på ytterligare 2 fiskar. Summerar vi dagen drillade vi 6 fiskar tappade 2 och 4 följde med in till båten. Toppfisken för dagen bärgade undertecknad när en viss Herr Thorén satt på toaletten. Den vägde strax över 10 kilo. På onsdagen satte vi spöna där vi hade avslutat dagen innan med fisk. Det hade gått ca 45 min innan första fisken högg. En laxhane på strax över 11 kg, kanonfin. Därefter körde vi länge.. länge....
Plötsligt hugger det på ett planerboard spö. Ljuv musik ylar ur rullen, ylar, ylar och ylar. Det är Bernts tur att drilla och han sköter det galant. Jag håvar en honlax som vägdes till ca 11.5 kg.
Därefter kommer det en lax som Thorén drillar in till båten. Vi går i medsjö en stund till innan helvetet brakar loss. Denna gången får vi ett 4-hugg. Den ena släpper direkt och dom andra tre följer med till båten. En 11+ en 10 + och en runt 6 kg. Summerar man dagarna drillade vi 14 laxar 12 st upp i båten. Totalt hade vi 3 stycken över 11 kg 2 st över 10 kg samt ytterligare 8 fina fiskar i båten. Vi behöll 2 st 6 kilos fiskar resten sattes tillbaka. Jättebra med Pers nya gummihåv som var kanonlätt att håva med. Stort tack till Per och Lasse för denna fantastiska resa. Bornholm vi syns snart igen.

tisdag 2 april 2013

Bornholm




Är hos WW Per på Bornholm i 2 dagar för att minska på abstinensen. Hade 4 laxar i båten och vände idag. Den största ser ni på bilden på ca 10 kg. Vi brände även 2 varav den ena var riktigt fin. Nya tag imorgon.
Skitfiske på er alla.

Jonas

måndag 1 april 2013

Gissa var?




Gissa vart jag och Mr Big Fish är på väg?? BORNHOLM.....